top of page

The real story

Vandaag is het de Dag van de scheiding. Daarom deel ik graag dit verhaal.

Dit zijn wij. Twee ouders, twee zoons. Uit elkaar gegaan toen de jongste 1 was. Hadden we dit voor ogen? Absoluut niet. Deed het pijn? Ja. Was het makkelijk? Nee. Maar wat ben ik trots dat we deze vakantiefoto afgelopen zomer konden maken. Ik zie 4 blije gezichten. Deze ‘wisseldag’ op vakantie ontstond vrij spontaan, en aan de andere kant had ik de afgelopen jaren precies dit plaatje in gedachten (in precies dit land). En iedere keer als het lastig was - en dat was het - dan hield ik voor ogen dat dit het doel was. Nu zeg ik niet dat iedereen precies dit plaatje moet willen creëren. En perfect zijn we verre van. Maar de boodschap die ik misschien wel wil geven, is dat het echt helpt om in alles wat je niet wil, te bepalen hoe je het wel wil. En steeds kleine stappen die kant op te nemen. Nee, de ander beweegt niet altijd mee. En nee, ook nu zijn we het echt niet altijd eens. Maar we bouwen wel weer aan de toekomst. Hun toekomst. En wat dat betreft draaien we als team beter dan vroeger


Comments


bottom of page